לאכול וליהנות – המנה האהובה בישראל

לאכול וליהנות בשביל חיים טובים

Share This Post

לאכול וליהנות שקשוקה היא מאכל ישראלי מסורתי העשוי מביצים, עגבניות ופלפלים.

המנה מבושלת באופן מסורתי במחבת.

המילה שקשוקה באה מהמילה הערבית לרוטב או רוטב. הוא מוגש בדרך כלל כארוחת בוקר בישראל.

השקשוקה הוצגה לראשונה בתרבות היהודית על ידי יהודים ספרדים שחיו בישראל.

המנה הפכה לפופולרית מכיוון שהייתה קלה להכנה והכילה מרכיבים שהיו זמינים בישראל.

עוד מאמרים פה:

לאכול וליהנות בשביל חיים טובים
לאכול וליהנות

הישראלים ידועים באהבתם לאוכל חריף והמנה הזו אינה יוצאת דופן.

שקשוקה מוגשת בדרך כלל עם לחם או פיתה, מה שעוזר לספוג את כל הרוטב!

שקשוקה היא מאכל פופולרי בישראל. הוא מורכב מביצים עלומות ברוטב עגבניות עם ירקות חתוכים.

שקשוקה קיימת כבר מאות שנים והיא מוגשת לעתים קרובות לארוחת בוקר,

צהריים או ערב. זה נאכל בדרך כלל עם לחם וסלט.

המנה הומצאה על ידי ערביי ישראל והיא הותאמה עם הזמן להיות מה שהיא היום – מנה אהובה בישראל.

לאכול וליהנות פלאפל

פלאפל היא קציצת חומוס מטוגנת מזרח תיכונית המוגשת בפיתה או על מצע סלט.

פלאפל, קציצת החומוס המטוגנת במזרח התיכון, קיימת כבר למעלה מ-1,500 שנה.

הוא הוכן במקור עם שעועית פאווה והוגש בפיתה או על מצע סלט.

המנה הפכה לפופולרית באזור הלבנט והתפשטה למקומות אחרים בעולם כולל צפון אפריקה, אירופה וצפון אמריקה.

פלאפל הוא מאכל מזרח תיכוני העשוי מחומוס טחון ושעועית פאבה, תבלינים ולפעמים ירקות.

זה מוגש בדרך כלל בפיתה או על גבי סלט.

פלאפל הוזכר לראשונה בספר הבישול כיתאב אל-תביך שכתב מוחמד בן אל-חסן אל-בגדאדי בשנת 930 לספירה.

בספר מוזכר הפלאפל כסוג בצק העשוי מקמח ומים שטוגן בשמן זית בשמן עמוק.

פלאפל הוא סוג של מזון מלוח מטוגן או אפוי העשוי מכדור בצק מטוגן עמוק מכוסה בקמח חומוס ו/או בלילת קמח שעועית פאבה ותבלינים.

פלאפל הוא אוכל רחוב פופולרי במזרח התיכון, צפון אפריקה והבלקן.

זה הפך יותר ויותר פופולרי במדינות רבות מחוץ לאזורים המסורתיים שלה,

כולל יוון, איטליה, ארצות הברית, קנדה, צרפת, גרמניה ואוסטרליה.

פלאפל מטוגן באופן מסורתי בשמן עמוק, אך ניתן גם לאפות או לאדות.

שקשוקה היא מנה שחביבה על העם הישראלי כבר שנים.

זה נעשה בדרך כלל עם ביצים ועגבניות, אבל יכול להיות גם עם פלפלים וירקות אחרים.

לאכול וליהנות שווארמה

שווארמה היא מאכל מזרח תיכוני פופולרי העשוי מבשר, ירקות ותבלינים. הוא מוגש בעטיפת פיתה או לאבש, עם רוטב טחינה.

המילה שווארמה נגזרת מהמילה הטורקית "שווארמה" שמשמעותה "מסתובב" או "מסתובב".

שווארמה יכולה להתייחס גם לירוק מסתובב המשמש לבישול בשר.

שווארמה היא סוג של כריך שמכינים מבשר, ירקות ולחם. הוא פופולרי במדינות המזרח התיכון כמו סוריה ולבנון.

שווארמה מוגשת באופן מסורתי עם רוטב טחינה, חמוצים, עגבניות, חסה, בצל ורוטב חריף. המנה הותאמה לתרבויות רבות בכל רחבי העולם.

בארצות הברית ובקנדה הוא מוגש לרוב כעטיפת או בפיתות עם חסה או כרוב במקום לחם.

שווארמה היא סוג של מאכל מזרח תיכוני שהוא בשר על האש, ירקות ותבלינים עטופים בלחם שטוח גדול.

שווארמה מוגשת באופן מסורתי עם רוטב טחינה, שמכינים על ידי ערבוב שומשום ושמן לעיסה.

אפשר גם להגיש עם חומוס או באבא גנוג'.

בשנים האחרונות, שווארמה הפכה לאחד ממאכלי הרחוב הפופולריים ביותר במזרח התיכון ובצפון אפריקה.

הוא נמצא כעת בתפריטים בערים רבות ברחבי אירופה וצפון אמריקה גם כן.

מטבוחה

מטבוחה עגבניות היא חברה המייצרת ומוכרת עגבניות טריות, בריאות ואורגניות.

הם עוסקים כמעט 10 שנים וראו את התעשייה מתפתחת בהצלחה משלהם.

Matbucha Tomatoes הצליחו להצמיח את העסק שלהם על ידי הישארות מקדים עם הטרנדים.

הם התפתחו עם הטעמים המשתנים של הצרכנים והם תמיד מחדשים מוצרים חדשים כדי לרצות את הלקוחות שלהם.

עגבניות מטבוחה היא סוג חדש של עגבנייה שיוצרה על ידי חקלאי הולנדי. הם עברו שינוי גנטי כדי להיות עמידים בפני מזג אוויר קר,

כלומר הם יכולים לגדול בתנאי חורף.

עגבניות מטבוחה היא העגבנייה הראשונה שאינה זקוקה לשום חומר הדברה או קוטל עשבים לגידולה.

המשמעות היא שזה טוב יותר לסביבה ולבריאות החקלאים.

מה דעתך על עגבניות מטבוחה? ספר לנו בתגובות למטה!

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

נגישות